11.01.2013 2377

Okulumuz Arhavi   Kanuni İmam Hatip Lisesi adıyla, 2010-2011 eğitim-öğretim yılı başında   faaliyete geçmiştir.  Daha önce ilçede var  olan imam hatip lisesinin 2001 yılında fiilen kapanmasıyla  imam-hatip gönüllüleri yeni bir okulun açılması için çalışmalara başlamıştır.  Yoğun çalışmalar sonucunda 14 Eylül 2010 tarihinde   Arhavi  eski silah fabrikası binasında  imam-hatip lisesi açılmıştır. 2011 yılında  Milli Eğitim   Bakanlığı  Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce  okula  Anadolu Lisesi   statüsü verilmiş  ve 2011-2012 eğitim-öğretim yılında sınavla öğrenci alınmıştır.

2012-2013 eğitim-öğretim yılında  okulumuz bünyesine bir de imam-hatip ortaokulu  eklenmiştir. 2016-2017 eğitim-öğretim yılı başından itibaren  bir yıl   şimdiki Arhavi Nedime Lütfiye Günal Öğrenci Yurdu  binasında  eğitim verilmiştir.  2017-2018 eğitim-öğretim yılı başında  hayırsever  işadamı  Nurettin Çarmıklı ve NUROL  Holding  tarafından  yaptırılan  yeni binada eğitime başlanmış ve aynı yıl okulun ismi Nurettin Çarmıklı Anadolu İmam –Hatip Lisesi olarak değiştirilmiştir. Okulumuz bünyesinde  3 anasınıfı ile beraber  ortaokul  ve lise olarak hizmet vermektedir. Okulumuza lise kısmına  2022-2023 eğitim-öğretim yılından itibaren bakanlık onayı ile  30 öğrencilik kontenjan ile "Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu" eklenmiştir.  Okulumuz bu eğitim-öğretim yılından  itibaren fen ve sosyal bilimler lisesi programı uygulayan  sınavla girilebilen bir lise haline gelmiştir.  Ayrıca  8. sınıftan mezun olan öğrenciler  imam hatip programı uygulayan anadolu lisesi programına da  sınavsız olarak  yerleşebilmektedir.